Ședința anuală de lucru a Consiliului Eparhial și a Adunării Eparhiale


La sediul administrativ al Episcopiei Devei și Hunedoarei din Deva s-au desfășurat joi, 26 ianuarie 2023, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Nestor, lucrările ședinței ordinare a Consiliului Eparhial și a Adunării Eparhiale.

Potrivit reglementărilor statutare, lucrările au debutat cu întrunirea membrilor Consiliului Eparhial, cărora le-au fost prezentate rapoartele de activitate ale sectoarelor Centrului Eparhial pe anul 2022. În urma aprobării acestora de către membrii Consiliului Eparhial, rapoartele au fost înaintate plenului Adunării Eparhiale.

Ședința Adunării Eparhiale a fost precedată de săvârșirea slujbei de Tedeum, iar apoi lucrările ședinței Adunării Eparhiale au debutat prin cuvântul de deschidere al Preasfințitului Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei. În continuare au fost analizate rapoartele întocmite de către responsabilii sectoarelor Centrului Eparhial în cele cinci comisii de lucru ale organismului deliberativ eparhial. În urma analizării acestora, comisiile de specialitate au înaintat rapoartele către Adunarea Eparhială, care a luat act cu aprobare de acestea, făcându-se propuneri în vederea dinamizării activității sectoarelor Centrului Eparhial pentru anul în curs.

La finalul lucrărilor, Arhipăstorul hunedorean, Preasfințitul Părinte Episcop Nestor, a rostit un cuvânt de evocare a activității vrednicului de pomenire Episcop Gurie Georgiu, în cei 12 ani de arhipăstorire a Episcopiei Devei și Hunedoarei, iar apoi a adresat un cuvânt de mulțumire pentru eforturile depuse în anul precedent de către membrii Adunării Eparhiale, Părinții consilieri, Părinții Protopopi, Preoții din parohiile hunedorene, monahii și monahiile din așezămintele mănăstirești și colaboratorii Centrului Eparhial.


GALERIE FOTO