Sfântul Ierarh Nicolae | Hramul Catedralei Episcopale din Deva


În ziua pomenirii Sfântului Ierarh Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei – făcătorul de minuni, marți, 6 decembrie 2022, Catedrala Episcopală din Deva și-a sărbătorit hramul de iarnă.

Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, și Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, împreună cu soborul de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala „Sfântul Ierarh Nicolae” a Catedralei Episcopale, dirijată de Preotul Daniel Balea. La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată slujba Parastasului pentru Episcopul Gurie Georgiu, al cărui mormânt se află în pronaosul Catedralei, și pentru ctitorii și slujitorii lăcașului de cult trecuți la cele veșnice.

În cuvântul de învățătură Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul a explicat că lucrarea de curățire a inimii, pentru a-L vedea pe Dumnezeu – după cuvântul Mântuitorului Iisus Hristos, se împlinește punând în acord voința noastră cu voința lui Dumnezeu, un astfel de model de viețuire fiind chiar Sfântul Ierarh Nicolae, astăzi pomenit.

Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a adresat un cuvânt de mulțumire Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanul, soborului slujitor, reprezentanților autorităților locale și județene și ai instituțiilor publice, și tuturor credincioșilor prezenți astăzi la sărbătoarea Catedralei Episcopale devene.


GALERIE FOTO