Sfințirea bisericii „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din parohia Ponor


DSC_0207Duminică, 22 mai 2016, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a sfințit biserica cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din parohia Ponor, protopopiatul Petroșani, județul Hunedoara, ca urmare a lucrărilor de reabilitare și de înfrumusețare a lăcașului de cult realizate sub coordonarea părintelui paroh Adinel Blentea.

După rânduiala târnosirii Bisericii, a urmat Sfânta Liturghie, săvârșită de Preasfinția Sa în prezența unui numeros sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Gurie Episcopul Devei și al Hunedoarei, le-a vorbit credincioșilor prezenți la acest moment festiv din viața comunității despre dimensiunea duhovnicească a lumii în care trăim și modul în care, prin credință, prin rugăciune și prin răbdare, poate fi îndreptată către lucrarea celor mântuitoare și veșnice. De asemenea, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe credicnioși să poarte în continuare cu bucurie darurile Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, pentru ca viața lor și a celor din jur să se umple de lumina și de bogăția slavei dumnezeiești.

La momentul potrivit din timpul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit hirotesia întru iconom-stavrofor a părintelui paroh Adinel Blentea, felicitându-l astfel pentru bogata și rodnica activitate pastoral-misionară întreprinsă în cuprinsul parohiei pe care o păstorește.

La finalul Sfintei Liturghii, la propunerea părintelui paroh, Preasfințitul Părinte Gurie a acordat mai multe gramate de mulțumire celor implicați în proiectul de reabilitare al bisericii, îndemnându-i să rămână în continuare la fel de apropiați și devotați lucrării Bisericii noastre dreptmăritoare.


GALERIE FOTO