Sfințirea bisericii schitului Câmpu lui Neag din Episcopia Devei și Hunedoarei

EPDH - 26.07.2015-28Duminică, 26 iulie 2015, în a VIII-a săptămână după Rusalii, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit slujba de târnosire a bisericii cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” a Schitului de maici de la Câmpu lui Neag din Protopopiatul Petroșani, Județul Hunedoara.
În pofida faptului că așezământul monahal se află la o altitudine de 1200 de metri, iar calea de acces este extrem de dificilă, slujba târnosirii noii biserici a schitului s-a bucurat de prezența unui număr însemnat de credincioși. După slujba de sfințire a noii biserici cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” a urmat Sfânta Liturghie, săvârșită în altarul de vară al schitului de către Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi.
În cuvântul de învățătură rostit cu prilejul acestui eveniment unic din viața schitului, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, le-a vorbit credincioșilor prezenți despre binecuvântarea lui Dumnezeu care se revarsă asupra oamenilor însetați de căutarea Lui, biserica nou sfințită nefiind decât rodul ostenelilor și rugăciunilor acestora. Preasfinția Sa a mai amintit de faptul că, deși prezent pretutindeni, Biserica este locul în care Dumnezeu se plinește prin Împărtășirea de Hristos, Sfântul Potir fiind locul de convergență al întregii Ortodoxii.
Pentru osteneala și dragostea arătată în folosul ridicării bisericii schitului de maici de la Câmpu lui Neag, Preasfințitul Părinte Gurie a săvârșit slujba hirotesiei întru protosinghel a Preacuviosului Părinte Irineu, duhovnicul schitului.


GALERIE FOTO