Sfințirea Bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din parohia Dâncu Mare

EPDH_29.03.2015-15Duminică, 29 martie 2015, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a sfințit Biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din parohia Dâncu Mare, protopopiatul Orăștie, județul Hunedoara, ca urmare a lucrărilor de reabilitare realizate sub coordonarea părintelui paroh Sergiu Stanciu.

După rânduiala târnosirii Bisericii, a urmat Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, săvârșită de Preasfinția Sa în prezența unui numeros sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Gurie a îndemnat pe credincioșii prezenți spre a răspunde cu tărie noilor provocări ale lumii contemporane, în special în ceea ce privește prigoana împotriva orei de religie și a sistemului sanitar românesc. De asemenea, încadrând liturgic predica Preasfinției Sale, a prezentat pe scurt viața Cuvioasei Maicii noastre Maria Egipteanca, reliefând modelul excepțional de pocăință pe care ni-l oferă întoarcerea la Hristos a Sfintei și nădejdea pe care ne-o dă nouă prin faptul că, în Hristos, orice remaniere duhovnicească este posibilă.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a acordat gramate de mulțumire atât părintelui paroh Sergiu Stanciu pentru osteneala depusă în reabilitarea construcției Bisericii, cât și împreună-lucrătorilor cu acesta, credincioși care au contribuit major la finalizarea lucrărilor de înnoire a lăcașului de cult.


GALERIE FOTO