Sfințirea Casei de tip familial pentru copii „Sfântul Stelian” din parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” – Pui


EPDH_04.04.2017_Sfintire casa de copii Pui-32Marți, 4 aprilie 2017, cu ajutorul lui Dumnezeu, prin osteneala credincioșilor parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitatea Pui, păstoriți de către preacucernicul părinte Sebastian Vândălac și în parteneriat cu primăria localității Pui, a avut loc inaugurarea unei case de tip familial pentru copii, având ca și ocrotitor spiritual pe Sfântul Stelian Paflagonul. Slujba de sfințire a noului așezământ social a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, alături de un ales sobor de preoți și diaconi și în prezența autorităților locale și a numeroși credincioși ai parohiei.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a vorbit despre importanța implicării Bisericii în comunitate, astfel de centre sociale fiind binevenite în societatea de astăzi, ele fiind fapte ale milosteniei și dragostei de aproapele. De asemenea, Preasfinția Sa a amintit și despre necesitatea bunei conlucrări între insituțiile locale, care, împreună, pot contribui atât la dezvoltarea socială, dar și la viața duhovnicească a comunității.

Pentru bogata sa implicare pastoral-misionară și filantropică, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit hirotesia întru iconom-stavrofor a preacucernicului părinte Sebastian Vândălac, cel care, alături de credinicoșii parohiei pe care o păstorește, a coordonat lucrările de edificare a Casei de tip familial pentru copii „Sf. Stelian” și administrează în continuare activitatea și filantropică din cadrul noului așezământ social. De asemenea, Preasfințitul Părinte Gurie a felicitat și pe domnul Victor Tiberiu Stoica, primarul comunei Pui, pentru implicarea ca partener în ridicarea noului așezământ.

În cadrul evenimentului, preacucernicul părinte Sebastian Vândălac a primit din partea Primăriei comunei Pui, prin domnul primar Victor Tiberiu Stoica, titlul de Cetățean de Onoare al comunei Pui.


GALERIE FOTO