SFINȚIREA PARACLISULUI MĂNĂSTIRII DE LA IZVOARELE TROTUȘULUI


MG_3045În Duminica Floriilor când prăznuim sărbătoarea „Intrarea Domnului în Ierusalim”, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei alături de Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi au săvârșit slujba de târnosire a Paraclisului „Intrarea Domnului în Ierusalim” de la demisolul bisericii „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” și Sfânta Liturghie din cadrul așezământului monahal de la Făgețel Județul Harghita.

Preacucernicul Părinte Nicolae Chifăr, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu, la pericopa Evanghelică a spus următoarele: „Poporul l-a întâmpinat în Ierusalim pe Domnul Hristos ca pe un rege rostindu-i: „Bine este cuvântat cel ce vine întru numele Domnului” iar Osana „ca lui Dumnezeu”. Sărbătoarea de astăzi ne îndeamnă a urca cu Domnul în Ierusalimul ceresc pentru a fi alături de el.”

În cadrul Sfintei Liturghii Monahul Lazăr, unul dintre viețuitorii Sfintei Mănăstiri a fost hirotonit întru Ierodiacon de către Preasfințitul Părinte Gurie cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Andrei, Chiriarhul locului.

Răspunsurile la strană au fost date de către grupul psaltic „Sfântul Luca al Crimeii” din București.

La sfârșitul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei în cuvântul de învățătură a îndemnat poporul binecredincios : „Prin târnosirea acestei Biserici întrăm pe ușa Împărăției lui Dumnezeu, în această casă a Tatălui pe care Fiul a înnoit-o și Duhul Sfânt a sfințit-o, noi gustăm Tainele Împărăției Cerurilor încă de pe pământ. Cu multă osteneală câștigăm slava cerească. Bucurie mare în cer și pe pământ s-a făcut astăzi.”

După cuvântul de învățătură rostit de către Preasfințitul Părinte Gurie, Preasfințitul Părinte Andrei a mulțumit Ierarhului coslujitor, Preacuvioșilor și Preacucernicilor Părinți slujitori, autorităților centrale și locale și tuturor credincioșilor prezenți pentru dragostea, jertfa care au făcut-o față de Sfânta Mănăstire și credința strămoșească mărturisită în faptă și cuvânt. A îndemnat pe Preacuviosul Părinte Ghelasie, starețul Sfintei Mănăstiri și obștea monahală să fie model de lumină a credinței și legii strămoșești.


GALERIE FOTO:


Știre preluată de pe site-ul oficial al Episcopiei Covasnei și Harghitei