Simpozionul Internațional „Misiune și propovăduire. 150 de ani de la întemeierea Episcopiei Caransebeșului”

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, la invitația Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a participat astăzi, 20 aprilie 2015, la lucrările Simpozionului Internațional „Misiune și propovăduire. 150 de ani de la întemeierea Episcopiei Caransebeșului”.

Lucrările simpozionului au debutat cu un recital de cântări pascale susținut de Corul Episcopiei Caransebeșului. În continuare, după cuvântul de întâmpinare al Preasfințitului Părinte Lucian și mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a luat cuvântul primarul Municipiului Caransebeș, domnul Marcel Vela, după care au urmat cuvinte de binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului și a Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei.

Simpozionul face parte din programul cadru al manifestărilor prilejuite de a IX-a ediție a „Zilelor Credinței și Culturii” în Episcopia Caransebeșului și s-a bucurat de prezența a numeroși ierarhi, profesori de teologie, preoți cu preocupări istoriografice, istorici din țară și străinătate, specialiști în domeniul istoriei Banatului și profesori de discipline istorice, sistematice și practice de la Facultățile de Teologie din țară, ce au conferențiat atât în cadrul tematicii aniversare a sărbătoririi celor 150 de ani de existență a Episcopiei, dar și în cadrul anului omagial 2015 dedicat „misiunii parohiei și mănăstirii azi” și „Sfântului Ioan Gură de Aur și al marilor păstori de suflete din eparhii”.


GALERIE FOTO

Sursa: episcopiacaransebesului.ro