Slujbă de pomenire a eroilor Revoluției din 1989 la Deva


La împlinirea a 31 de ani de la jertfa eroilor trecuți la cele veșnice în Revoluția din anul 1989, prin care regimul comunist a fost înlăturat de la putere, marți, 22 decembrie 2020, în Deva, la monumentul dedicat acestor eroi, a avut loc o manifestare comemorativă, cu un număr redus de participanți.

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, au săvârșit o slujbă de pomenire. În continuare, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt despre momentul solemn de cinstire al eroilor, îndemnând la o analiză riguroasă a climatului emoțional care ne caracterizează interiorul și exteriorul. Aceste vremuri de pandemie ne permit să medităm mai mult la lucrurile interioare, pentru a identifica păcatele care aduc o energie negativă în ființa noastră, în casa noastră și în jurul nostru.

Au urmat mai multe alocuțiuni din partea autorităților centrale, județene și locale, iar apoi au fost depuse coroane de flori în memoria eroilor Revoluției din anul 1989.


GALERIE FOTO