Slujba Vecerniei la Catedrala Episcopală din Deva


În ajunul sărbătorii Sfinților Apostoli Petru și Pavel – hramul de vară al Catedralei Episcopale devene și ocrotitorii municipiului Deva, marți, 28 iunie 2022, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit slujba Vecerniei unită cu Litia. Slujba a fost oficiată împreună cu soborul de preoți și diaconi în Altarul de vară din curtea Catedralei Episcopale.

La finalul slujbei, Părintele Zaharia Zaharou a rostit un cuvânt de învățătură despre lucrarea pe care Sfinții Apostoli Petru și Pavel au împlinit-o pentru mântuirea lumii, predându-și întreaga viață slujirii voii lui Dumnezeu, chiar dacă au avut de suferit multe chinuri și încercări. Preacuviosul Părinte a îndemnat apoi să le arătăm cinstire, încercând să le imităm viața, pe cât ne stă în putință fiecăruia dintre noi.

Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a mulțumit Părintelui Arhimandrit Zaharia Zaharou pentru frumoasele cuvinte de de învățătură împărtășite în aceste zile, când s-a întâlnit cu clericii, cu monahii și cu credincioșii din eparhia hunedoreană.


GALERIE FOTO