Slujire arhierească în Duminica a VII-a după Paști

EPDH-24.05.2015-126În Duminica a VII—a după Paști, 24 mai 2015, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a slujit Sfânta Liturghie alături de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, în Biserica cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din satul natal, Huta, comuna Chiuiești, județul Cluj.

Satul Huta s-a îmbrăcat duminică în straie de sărbătoare cu prilejul întâlnirii fiilor satului. Astfel, la invitația Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, și cu binecuvântarea ierarhului locului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Sălajului și Maramureșului, în pitorescul sat clujean au poposit mai mulți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, avându-l în frunte pe Înalt Preasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Din soborul de ierarhi au mai făcut parte: Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul ortodox român al Ungariei și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

În cuvântul de învățătură, Înalt Preasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a vorbit celor prezenți atât despre lupta pe care Biserica a dus-o de-a lungul veacurilor în apărarea dreptei credințe și a învățăturilor autentice ale ei, dar și despre rolul important pe care l-au avut în Biserica Ortodoxă Sfinții Apostoli Petru și Pavel, întrucât evenimentul de duminică a marcat și o anticipare a hramului Bisericii din 29 iunie.

La sfârșitul slujbei, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a mulțumit tuturor acelora care au participat la slujba Sfintei Liturghii și i-a îndemnat pe toți cei prezenți să sporească în lupta lor duhovnicească spre dobândirea Împărăției Cerurilor.


GALERIE FOTO