Slujire arhierească în duminica a XXVIII-a după Rusalii


EPDH - 13.12.2015-1Duminică. 13 decembrie 2015, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, alături de Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și al Harghitei, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” a parohiei Strâmbu, protopopiatul Dej, județul Cluj, înconjurați fiind de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și al Harghitei, le-a vorbit credincioșilor prezenți despre pilda celor poftiți la cină, citită la Evanghelia de astăzi, evidențiind modul în care omul răspunde chemării lui Dumnezeu și cum, de multe ori, nu este pregătit să primească darurile Sale. De asemenea, Preasfinția Sa i-a rugat pe credincioși să fie într-o permanentă trezvie duhovnicească spre a dobândi fii după har ai lui Dumnezeu și moștenitori ai Împărăției Sale celei veșnice.

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a adresat la final un cuvânt de mulțumire Preasfințitului Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și al Harghitei, pentru bucuria de a fi alături în slujire și rugăciune. De asemenea, Preasfințitul Părinte Gurie le-a mulțumit tuturor slujitorilor și credincioșilor prezenți pentru bucuria duhovnicească de a participa la slujba Sfintei Liturghii.


GALERIE FOTO