Slujire arhierească în Episcopia Devei și Hunedoarei

_DSC7060 (3)Sâmbătă, 3 octombrie 2015, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit slujba de binecuvântare a lucrărilor și Sfânta Liturghie în biserica „Bunavestire” a filiei Trestia din cadrul parohiei Săliște, protopopiatul Brad, județul Hunedoara, înconjurat fiind de un sobor numeros de preoți și diaconi.

Într-o atmosferă de rugăciune și de profundă bucurie duhovnicească, după rânduiala Bisericii noastre strămoșești, a fost săvârșită slujba de binecuvântare a lucrărilor ce s-au întreprins spre înfrumusețarea lăcașului de cult din localitatea Trestia. Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit apoi Sfânta Liturghie înconjurat de soborul de preoți și diaconi și în prezența mulțimii de credincioși venită să participe la bucuria resfințirii lăcașului de cult din parohia lor.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, le-a vorbit credincioșilor prezenți despre bucuria de a fi părtași Legii celei noi aduse de Mântuitorul nostru Iisus Hristos și prin care suntem cu toții îndemnați la comuniune frățească și ordine socială, fundamentul vieții duhovnicești fiind însăși această cultură a iubirii aproapelui. De asemenea, Preasfinția Sa a adresat un cuvânt de îndemn celor prezenți spre a fi apropiați Bisericii dreptmăritoare, pentru ca experiența lor duhovnicească în sânul Bisericii pământești să fie premisă și pregustare a Împărăției celei veșnice posibilă nouă, oamenilor, prin jertfa de pe Cruce a Mântuitorului nostru Iisus Hristos și biruința Sa asupra păcatului și a morții.

La momentul potrivit, Preasfințitul Părinte Gurie a săvârșit slujba hirotesiei întru protosinghel a Preacuviosului Părinte Ieromonah Dimitre Ivașco de la Mănăstirea  „Sf. Împărați Constantin și Elena” din localitatea Straja, județul Hunedoara.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a înmânat o gramată de mulțumire Preacucernicului Părinte Iconom Stavrofor Radu Viorel, parohul bisericii din Trestia pentru deosebita activitate pastoral-misionară din cuprinsul parohiei pe care o păstorește de 27 de ani. De asemenea, la propunerea Preacucernicului Părinte Radu Viorel, Preasfinția Sa a mai înmânat câteva gramate de mulțumire celor care au fost apropiați părintelui paroh în lucrările de renovare a bisericii și în viața liturgică și misionară a acesteia.


GALERIE FOTO