Slujire arhierească în Episcopia Devei şi Hunedoarei

Sâmbătă, 17 octombrie 2015, Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a slujit în biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” a parohiei Hărţăgani din cadrul protopopiatului Brad, judeţul Hunedoara.

Înconjurat de un numeros sobor de preoți şi diaconi, Preasfinţitul Părinte Gurie a săvârșit slujba de binecuvântare a lucrărilor, ca urmare a proiectului de restaurare interioară și exterioară a lăcaşului de cult sub coordonarea părintelui paroh Valentin Crainic şi implicarea comunității parohiale şi a altor oameni de bine care şi-au adus contribuția în înfrumuseţarea bisericii.

După slujba de binecuvântare a lucrărilor, Preasfinţia Sa, alături de soborul slujitor şi de credincioșii veniţi în număr mare să participe la resfinţirea bisericii, a săvârșit Sfânta Liturghie, într-o atmosferă de profundă bucurie duhovnicească şi de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra noastră. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corala „Sacerdotes” a Episcopiei Devei și Hunedoarei, corală fondată în toamna anului 2010 cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei.

În cuvântul de învățătură, Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, le-a vorbit credincioșilor prezenţi despre sesnsul duhovnicesc autentic al participării noastre la Sfânta Liturghie, prin faptul că aceasta este calea prin care ne împărtășim în cel mai profund mod cu putinţă de darurile lui Dumnezeu, dar mai cu seamă ne întâlnim în Sfânta Euharistie cu Însuşi Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Cel care, prin jertfa Sa de pe Cruce, ne-a eliberat de sub robia păcatului și a morţii.

La momentul potrivit din timpul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Gurie l-a hirotesit întru sachelar pe părintele paroh Valentin Crainic ca urmare a activității sale bogate în lucrarea pastoral-misionară a comunității pe care o păstoreşte.

După Sfânta Liturghie, la recomandarea părintelui paroh, Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, a înmânat câteva gramate de mulțumire celor care s-au implicat într-un mod şi mai concret în lucrările de restaurare a lăcaşului bisericesc.


GALERIE FOTO