Slujire arhierească în parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Vulcan

SEPDH - 24.10.2015-2âmbătă, 24 octombrie 2015, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a slujit în biserica „Nașterea Maicii Domnului” a parohiei Vulcan – Centru Vechi din cadrul protopopiatului Petroșani, județul Hunedoara, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi.

În urma finalizării construcției demisolului noii biserici a parohiei din orașul de pe Valea Jiului, Preasfințitul Părinte Gurie a binecuvântat lucrările efectuate în vederea slujirii Sfintei Liturghii și a Sfintelor Taine. După slujba de binecuvântare, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie, alături de soborul slujitor și în prezența mulțimii de credincioși venită să participe la sfințirea bisericii.

La momentul potrivit, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit slujba hirotoniei întru preot a preacucernicului părinte diacon Claudiu Corhan, pe seama parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Boiu, protopopiatul Orăștie. De asemenea, ierarhul hunedorean a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Radu Toma, cel care va păstori sufletele credincioșilor din parohia „Sf. Cuv. Parascheva” – Silvașu de Jos, protopopiatul Hațeg.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, le-a vorbit credincioșilor prezenți despre exigența deosebită a misiunii pastorale, preotul fiind cel care este responsabil de viața veșnică a sufletelor credincioșilor pe care îi păstorește. De asemenea, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți să fie următori poruncilor lui Dumnezeu și să fie apropiați bisericii, cea care constituie leagănul și pregustarea Împărăției Cerurilor.

Urmare activității pastoral-misionare derulate în cuprinsul parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Vulcan, preacucernicul părinte Mănăsuc Zgârcea a fost hirotesit întru iconom stavrofor de către Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei. De asemenea, Preasfinția Sa, la propunerea părintelui paroh, a înmânat câteva gramate de mulțumire celor care s-au implicat în lucrările de construcție a noii biserici parohiale.


GALERIE FOTO