Slujire arhierească în parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Deva


EPDH_26.10.2107_Slujire Deva V-2Joi, 26 octombrie 2017, de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în biserica parohiei Deva V, cu ocazia prăznuirii celui de-al doilea hram.

La momentul potrivit din timpul slujbei, Preacucernicul părinte diacon Ovidiu Nicolae Coman a fost hirotonit întru preot pe seama parohiei Vălioara, cu filiile Boița și Mesteacăn, din cadrul protopopiatul Hațeg.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor prezenți despre virtutea curajului, de care au dat dovadă mucenicii primelor veacuri ale Bisericii lui Hristos, între care și Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, prăznuit în această zi. De asemenea, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a amintit și de jertfa mărturisitorilor din temnițele comuniste și a tuturor apărătorilor Ortodoxiei din vremea regimului de tristă amintire, pe care Biserica Ortodoxă Română îi omagiază în acest an.


GALERIE FOTO