Slujirile ierarhilor hunedoreni în Duminica a 33-a după Rusalii


În prima Duminică din perioada Triodului, numită a Vameșului și a Fariseului, 25 februarie 2024, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica cu hramurile „Sfântul Mare Mucenic Mina” și „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Deva, împreună cu soborul de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți Preasfinția Sa a explicat că pericopa evanghelică a acestei duminici, așezată la începutul perioadei liturgice a Triodului și a pregătirii pentru Postul Mare, ne arată explicit că smerenia este cheia care deschide ușa Împărăției Cerurilor.

În această Duminică Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, împreună cu soborul slujitor.

La predică Preasfinția Sa, făcând referire la pericopa evanghelică a Vameșului și a Fariseului, a vorbit despre păcatul mândriei, în special despre părerea bună de sine, și despre păcatul judecării aproapelui, ca fiind două mari piedici pentru cei ce doresc să înainteze în viața duhovnicească.


GALERIE FOTO