Slujirile ierarhilor hunedoreni în Duminica a cincea din Postul Mare


În Duminica a cincea din Postul Mare, 18 aprilie 2021, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din parohia Streisângeorgiu, Protopopiatul Hațeg.

La predică, Preasfinția Sa a vorbit despre viața Sfintei Maria Egipteanca a cărei pomenire Biserica a rânduit-o în această Duminica a Postului Mare, oferind-o model de pocăință și întoarcere la Dumnezeu pentru păcătoși.

Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a slujit astăzi la biserica „Sfânta Treime” din Petrila, Protopopiatul Petroșani.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a făcut referire la pericopa evanghelică a acestei Duminici, explicând faptul că la cererea fiilor lui Zevedeu, de a sta de-a dreapta și de-a stânga Mântuitorului Iisus Hristos, Acesta le oferă o pildă de adâncă și profundă smerenie, vorbind în continuare despre slava și mărirea acestei lumi pentru a-i face să înțeleagă că nu locurile de cinste pământească sunt de preț, ci slujirea cu multă smerenie și dragoste.


GALERIE FOTO