Slujirile ierarhilor hunedoreni în Duminica a treia din Postul Mare


Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie în Duminica a treia din Post – a Sfintei Cruci, 4 aprilie 2021, la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din parohia Sântuhalm, Protopopiatul Deva.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa, făcând referire la pericopa evanghelică citită la Sfânta Liturghie, despre luarea crucii și urmarea lui Hristos, a îndemnat pe cei prezenți ca toate încercările din viața aceasta să le perceapă și să le asume ca o voință a lui Dumnezeu de a ne curăța de păcate și de a urca în viața duhovnicească treaptă cu treaptă.

Arhiereul-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, a slujit în această Duminică la paraclisul „Sfântul Apostol Andrei” al parohiei Călan II din Protopopiatul Hațeg.

La predică, Preasfinția Sa a vorbit despre porunca Mântuitorului Iisus Hristos „de a ne lepăda de noi înșine”. Această poruncă nu se poate îndeplini decât în raport și în relație cu semenii noștri și știm că am început să o împlinim, atunci când reușim să primim și să înțelegem orice supărare și orice încercare cu multă dragoste.


GALERIE FOTO