Slujirile ierarhilor hunedoreni în Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci


În Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, 19 septembrie 2021, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit Sfânta Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Lelese, Protopopiatul Deva, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, săvârșind și slujba de sfințire a Capelei mortuare și a Casei parohiale. Pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată în mijlocul credincioșilor pe care îi păstorește, preotul paroh Atanasiu Pop a fost hirotesit sachelar, iar credincioșii implicați activ în viața parohiei au primit acte de cinstire.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre Sfânta Cruce și a îndemnat pe cei prezenți să-și petreacă viața după voia lui Dumnezeu, asumându-și fiecare crucea pe care o are de purtat.

În această Duminică, Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” a parohiei Cristur din Protopopiatul Deva, alături de soborul slujitor, iar apoi a oficiat slujba de sfințire a Capelei mortuare din localitate.

Adresându-se credincioșilor prezenți, în cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit despre lepădarea de sine ca fiind renunțarea la voia noastră și punerea la dispoziție pentru aproapele nostru, făcându-ne următori lui Hristos – Cel ce a pătimit pentru ca noi, oamenii, să ne putem mântui.


GALERIE FOTO