Slujirile ierarhilor hunedoreni la praznicul Nașterii Maicii Domnului


Miercuri, 8 septembrie 2021, în ziua praznicului Nașterii Maicii Domnului, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Ponor, Protopopiatul Petroșani, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit despre praznicul acestei zile, Preasfinția Sa a arătat că Maica Domnului este un dar pe care Dumnezeu l-a făcut lumii, având un rol important în iconomia mântuirii noastre și fiind model desăvârșit de smerenie, ascultare și răbdare, iar pentru cei ce îi cer ajutorul este mijlocitoare înaintea lui Dumnezeu.

După Sfânta Liturghie, a fost oficiată slujba de sfințire a Centrului pentru persoane vârstnice „Sfântul și Dreptul Lazăr” din localitate. Pentru activitatea desfășurată în vederea construirii și amenajării Centrului inaugurat astăzi, preotul paroh Adinel Blentea a primit distincția „Crucea Episcopiei Devei și Hunedoarei” pentru clerici, iar credincioșii implicați în activitățile parohiei au primit acte de cinstire.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Gurie, Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” – Măgureni, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Preasfinția Sa a vorbit în cuvântul de învățătură despre venirea Maicii Domnului în lume în chip minunat, pentru rugăciunile sfinților ei părinți, Ioachim și Ana, iar apoi a evidențiat statornicia acesteia în slujirea lui Dumnezeu, cu smerenie desăvârșită, din pruncie și până la sfârșitul vieții.


GALERIE FOTO