Slujirile ierarhilor hunedoreni la Vecernia praznicului Adormirii Maicii Domnului


Sâmbătă, 14 august 2021, la ceas de seară, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit Vecernia praznicului Adormirii Maicii Domnului unită cu Litia, la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. În continuare a fost cântat Prohodul Maicii Domnului, iar apoi a urmat procesiunea în jurul sfântului locaș.

La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre momentele de suferință din viața Maicii Domnului, cum a fost fuga în Egipt, pentru a salva pe Pruncul Iisus de furia regelui Irod, sau zilele în care Mântuitorul a pătimit, iar apoi a fost condamnat la moarte prin răstignire pe cruce, momente la care ne recheamă să medităm slujba Prohodului Maicii Domnului. La finalul cuvântului, Preasfinția Sa a îndemnat pe cei prezenți să se roage Născătoarei de Dumnezeu pentru a le fi alături, atât în viața aceasta, cât și în ceasul morții.

Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul a slujit Vecernia cu Litie la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Orăștie, împreună cu soborul slujitor, iar apoi rânduiala Prohodului Maicii Domnului.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul slujbei, Preasfinția Sa a atras atenția că Maica Domnului s-a învrednicit să fie plăcută înaintea lui Dumnezeu deoarece toată viața a ascultat și a împlinit cuvântul lui Dumnezeu. La fel au făcut și sfinții lui Dumnezeu, cei care ne sunt mijlocitori și modele, împreună cu Preasfânta Născătoare de Dumnezeu.


GALERIE FOTO