Solidaritate cu familia Bodnariu


Patriarhia Română a luat act cu îngrijorare de situaţia critică în care se află familia Bodnariu din Norvegia din cauza separării forțate a celor cinci copii de părinții lor, în urma deciziei autorităților locale norvegiene.

Considerăm că, independent de motivele legale invocate de autorităţi, rolul părinţilor, respectiv al familiei, trebuie să rămână prioritar în creşterea şi educarea copiilor, fapt care nu exclude cooperarea cu statul. Din această perspectivă, Biserica susţine permanent familia ca fiind cadrul natural pentru nașterea, creșterea şi educarea copiilor în spiritul valorilor fundamentale pentru cultura şi civilizaţia europeană de sorginte creştină.

Ne exprimăm speranţa că printr-o analiză obiectivă a cazului familiei Bodnariu de către factorii responsabili din Norvegia se va ajunge la reintegrarea firească a celor cinci copii în familia în care s-au născut şi au crescut.

Episcopia Devei și Hunedoarei își exprimă deplina adeziune față de demersul Patriarhiei Române de a susține valorile familiei creștine, precum și drepturile și libertățile fundamentale ale părinților de a-și educa și crește copiii în sânul familiei care reprezintă mediul natural optim pentru formarea și devenirea oricărui copil.

Episcopia noastră își manifestă îngrijorarea și compasiunea față de familia Bodnariu, greu încercată prin decizia autorităților norvegiene. Încredințați de faptul că toate încercările vieții pot fi depășite cu ajutorul și binecuvântarea lui Dumnezeu, mâine, 17 ianuarie 2016, în toate bisericile ortodoxe din județul Hunedoara se vor rosti rugăciuni speciale pentru sprijinul și binecuvântarea familiei și se vor rosti cuvinte de învățătură în sprijinul valorilor creștine privitoare la familie. De asemenea, la ora 12.00, clopotele tuturor bisericilor din județ vor bate în semn de solidaritate față de familia Bodnariu, precum și față de cei aflați în situații similare.

Demersul Episcopiei Devei și Hunedoarei este susținut de toate cultele creștine din județul Hunedoara, precum și de autoritățile publice locale.