Târnosirea bisericii din Ocolișu Mare – protopopiatul Hațeg


EPDH_29.07.2017_Slujire Ocolisu Mare-3Sâmbătă, 29 iulie 2017, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a târnosit biserica „Schimbarea la Față” a parohiei Ocolișu Mare, protopopiatul Hațeg, după care a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Cu această ocazie Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură despre importanța rugăciunii, atât a celei particulare, cât și a celei publice, în urcușul duhovnicesc al credincioșilor, ca modalitate de convorbire cu Dumnezeu spre dobândirea harului Duhului Sfânt și a Împărăției celei veșnice.

La final, preotul paroh Radu Kösztner a fost hirotesit sachelar, ca răsplată pentru activitatea pastorală desfășurată în cadrul comunității pe care o păstorește, iar fostul preot paroh Doinel Coposesc a primit o gramată de mulțumire. De asemenea, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a oferit gramate de mulțumire Consiliului Parohial și credincioșilor care s-au implicat mai activ în renovarea lăcașului de cult.


GALERIE FOTO