Târnosirea bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Sibișelu Nou – județul Hunedoara


EPDH - 31.07.2016 - Tarnosire Sibiselu Nou-71Duminică, 31 iulie 2016, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit în mijlocul credincioșilor din filia Sibișelu Nou a parohiei Sibișelu Vechi, protopopiatul Orăștie, județul Hunedoara, înconjurat fiind de către un sobor de preoți și diaconi.

Într-o atmosferă de bucurie duhovnicească și urmare unui amplu proces de restaurare și de înfrumusețare a bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Sibișelu Nou, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit slujba de târnosire a acesteia, apoi Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie aături de soborul slujitor și de mulțimea credincioșilor veniți să ia parte la bucuria comunității lor.

La momentul potrivit din timpul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit hirotonia în treapta preoției a preacucernicului părinte Radu Alin Olaru, cel care va păstori sufletele credincioșilor din parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – localitatea Mada, protopopiatul Orăștie, județul Hunedoara.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Gurie, cu referire la pericopa evanghelică citită în această a VI-a duminică de după Rusalii, le-a vorbit credincioșilor prezenți despre tăria credinței și despre modul în care credința autentică a oamenilor și dragostea față de semenii noștri pot birui barierele impuse de păcat și pot aduce bucuria și pacea în sufletele celor încercați de greutăți. Aceeași solidaritate și unire între oameni pot concura la săvârșirea faptelor bune și a lucrării Bisericii lui Hristos în lume, Preasfinția Sa amintind în acest cadru despre dragostea și comuniunea celor care au contribuit la înfrumusețarea casei lui Dumnezeu, a bisericii din localitatea hunedoreană. De asemenea, Preasfințitul Părinte Gurie i-a îndemnat pe credincioși să rămână apropiați Bisericii noastre strămoșești spre a dobândi mântuirea sufletelor și bunătățile cele veșnice ale Împărăției lui Dumnezeu.

La timpul potrivit, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a hirotesit întru iconom pe preacucernicul părinte paroh, Cornel Ciucian, felicitându-l astfel pentru bogata sa activitate pastoral-misionară întreprinsă în mijlocul parohiei încredințate lui spre păstorire. De asemenea, Preasfinția Sa a adresat un cuvânt de întărire duhovnicească atât părintelui paroh Cornel Ciucian, cât și noului slujitor al Bisericii, părintele Radu Alin Olaru, amintind de responsabilitatea pe care o are preotul în slujirea sa, de grija sa față de misiunea ce-i este rânduită fiind legată mântuirea enoriașilor săi și a tuturor oamenilor încredințați lui spre călăuzire.

La finalul Sfintei Liturghii, la recomandarea părintelui paroh, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a înmânat mai multe gramate de mulțumire celor care au fost implicați activ în lucrările de înfrumusețare a bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Sibișelu Nou.


GALERIE FOTO