Ultima seară a Canonului celui Mare. Preasfinţitul Părinte Gurie a slujit în biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Deva


Joi, 2 martie 2017, Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi al Hunedoarei, a săvârşit slujba Pavecerniţei Mari, în cadrul căreia s-a citit ultima parte a Canonului celui Mare al Sfântului Andrei Criteanul, în biserica ,,Naşterea Maicii Domnului şi Sfinţii Martiri Brâncoveni” din Deva.

În cuvântul de învățătură, Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, le-a vorbit celor prezenţi despre căutarea lui Dumnezeu ca principiu fundamental al existenţei omului. Cel care îl caută cu osârdie pe Dumnezeu se umple de dragostea Sa și devine fiu al Său după har. Preasfinţia Sa a precizat că perioada binecuvântată a Postului Mare ce ne este pusă înainte poate fi prilej de pocăinţă și de curăţire sufletească, în care să ne pregătim cucernic pentru întâlnirea cu Hristos cel Înviat.

Potrivit rânduielii liturgice a Bisericii noastre dreptmăritoare, slujba Canonului celui Mare al Sfântului Andrei Criteanul se va relua în întregime în joia săptămânii a V-a a Postului Sfintelor Paști.