Zi de sărbătoare în parohia Baru Mare


EPDH_05.11.2017_Slujire Baru MAre-2În Duminica a 22-a după Rusalii, 5 noiembrie 2017, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în biserica cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh” a parohiei Baru Mare, protopopiatul Petroșani.

În timpul slujbei, preacucernicul părinte diacon Andrei Alexandru Dascălu a fost hirotonit întru preot, pe seama parohiei Simeria Veche, cu filia Totia, protopopiatul Orăștie, iar tânărul teolog Ovidiu Anton a fost hirotonit întru diacon pe seama parohiei Ruda, cu filiile Alun, Bunila, Cernișoara-Florese, Plop și Poienița Voinii, protopopiatul Deva.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfinția Sa a vorbit despre Evanghelia citită la Sfânta Liturghie, despre bogatul nemilostiv și săracul Lazăr, care ne avertizează asupra faptului că în viața noastră primatul trebuie să-l dețină spiritualul. Fie că trăim într-o lume săracă, fie într-un paradis pământesc, înaintea lui Dumnezeu contează starea sufletului nostru și faptele de bunătatea ale acestuia pentru semeni.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie, împreună cu soborul slujitor, a săvârșit o slujbă de sfințire a casei parohiale.


GALERIE FOTO