Zi de sărbătoare la Țebea


În data de 10 septembrie 2020 s-au împlinit 148 de ani de la trecerea la cele veșnice a eroului național Avram Iancu. Cu acest prilej, ca în fiecare an, însă cu respectarea normelor în vigoare datorită stării de alertă, au fost organizate manifestări de comemorare a „Crăișorului Munților”.

Astfel, în Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, 13 septembrie 2020, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, împreună cu Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, alături de un sobor de preoți și diaconi, au săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Țebea, Protopopiatul Brad.

După Sfânta Liturghie, soborul slujitor a oficiat slujba Parastasului la mormântul eroului național Avram Iancu, aflat în fața lăcașului de cult, la care au participat oficialități și personalități politice.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a transmis un mesaj în care a vorbit despre duhul lui Avram Iancu ca fiind duhul dragostei de frați, spiritul libertății ca valoare supremă postulată de Evanghelie, întruchiparea în variantă românească a valorilor care ne fac fericiți și împliniți: credință în Dumnezeu, armonie socială, prosperitate materială, dreptate – în plan colectiv și individual.

În continuare au fost depuse coroane de flori la mormântul eroului Avram Iancu.


GALERIE FOTO