Ziua Națională a României la Deva


EPDH - 01.12.2015-11Marți, 1 decembrie 2015, în Piața Unirii din Deva, au avut loc manifestări ample prilejuite de sărbătoarea Zilei Naționale a României. Astfel, după intonarea imnului național al României, a fost oficiată o slujbă de Te Deum de către un sobor de preoți și diaconi avându-l în frunte pe Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Gurie a evocat importanța unității naționale și religioase a românilor de pretutindeni, subliniind meritul conștiinței apartenenței la o națiune, la un neam, la o credință în înfăptuirea unirii. De asemenea, ierarhul hunedorean a semnalat nevoia ca astăzi să ne exprimăm și cu mai multă tărie naționalitatea, să fim conștienți că aparținem unei națiuni și să creștem, social și duhovnicesc, în mijlocul țării noastre românești.

După ce au fost rostite mai multe alocuțiuni din partea personalităților politice prezente la manifestări, a urmat un recital folcloric de excepție în interpretarea renumitului artist Dumitru Fărcaș, care a încântat publicul prezent cu virtuozitatea interpretării sale la taragot.

Manifestările s-au încheiat cu tradiționala paradă militară desfășurată pe Bulevardul 1 decembrie 1918, în care au defilat reprezentanți ai forțelor de ordine și ai unităților de intervenție din județul Hunedoara, dar și formații folclorice din cuprinsul județului.


 GALERIE FOTO