Anul acesta, în România, numărul de participanţi la Marşul pentru viaţă a crescut cu aproape 50% în comparaţie cu 2016. 110.000 de persoane din 138 de localităţi au ieşit în stradă pentru a susţine lupta împotriva avorturilor.
Orașele cu cel mai mare număr de participanți au fost:
Față de anul trecut, numărul de orașe în care a avut loc Marșul pentru viață a crescut cu 26% (în 2016 au fost 110 orașe din România).
Marșul a reprezentat punctul culminant al manifestărilor pro-viață din Luna pentru viață 2017. Tema „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine” a oferit posibilitatea dezbaterii necesității, posibilității și eficienței sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină.
Pentru a sprijini femeile în criză de sarcină, principalele măsuri propuse sunt înființarea de cabinete de consiliere în criza de sarcină și acordarea unei indemnizații pe perioada sarcinii începând din a 14-a săptămână de sarcină (care reprezintă limita legală pentru procedura de avort la cerere).
Luna pentru viață și Marșul pentru viață sunt apolitice și neconfesionale, dar sunt deschise participării tuturor confesiunilor religioase și formațiunilor politice. Nu se solicită interzicerea legală a avortului, nu se sprijină niciun fel de violență împotriva femeii. Prin activitățile pro-viață desfășurate sunt promovate conștientizarea societății despre criza de sarcină, înțelegerea adevărului științific că viața începe de la concepție și sprijinirea femeii să nască viața pe care o poartă în ea, se menţionează în comunicatul emis de Asociaţia Studenţi pentru viaţă.
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a binecuvântat demersul ajuns anul acesta la a șaptea ediție națională.
Centrul de Presă Basilica a mediatizat acest eveniment prin toate componentele sale, pentru prima dată Marșul pentru viață 2017 din Capitală a fost transmis în direct pe pagina de Facebook a Trinitas TV.
Există anumite excepţii cu privire la avort prezentate în poziţia oficială a Bisericii Ortodoxe Române pe această temă.