200 de ani de slujire neîntreruptă în biserica parohiei Dobra

EPDH - 20.09.2015-2Duminică, 20 septembrie 2015, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a slujit în biserica „Pogorârea Sfântului Duh” a parohiei Dobra, protopopiatul Deva, județul Hunedoara, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
Într-o atmosferă de sărbătoare prilejuită de împlinirea a 200 de ani de la zidirea bisericii din parohia Dobra, Preasfințitul Părinte Gurie, alături de un sobor numeros de preoți și diaconi și în prezența a numeroși credincioși veniți să se bucure de acest moment aniversar, au săvârșit slujba Sfintei Liturghii, într-o ambianță de rugăciune și de profundă meditație duhovnicească.
În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a vorbit mulțimii de credincioși despre modul în care omul trebuie să trăiască fiecare Sfântă Liturghie ca o pregustare a Împărăției Cerurilor și să fie responsabil în fiecare moment al existenței sale vremelnice în această viață, pregătindu-se în permanență pentru a se sălășlui în ceata drepților, devenind moștenitor al vieții celei veșnice. De asemenea, Preasfinția Sa le-a mulțumit celor prezenți pentru participarea la acest ales moment din istoria comunității lor parohiale și i-a îndemnat să fie cel puțin la fel de consecvenți și dedicați în grija pentru mântuirea sufletelor lor și dobândirea Împărăției lui Dumnezeu.
După slujba Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie, alături de clerul slujitor, a săvârșit slujba parastasului pentru slujitorii, ctitorii și credincioșii trecuți la cele veșnice, care au adus laudă lui Dumnezeu în biserica din Dobra de-a lungul celor 200 de ani de existență. De asemenea, ierarhul hunedorean a acordat o gramată de mulțumire și apreciere părintelui paroh Emanuel Inișca, pentru activitatea pastoral-misionară depusă în mijlocul credincioșilor parohiei Dobra. La propunerea părintelui paroh, Preasfințitul Părinte Gurie a acordat câteva gramate și diplome de apreciere celor care au fost apropiați bisericii parohiale și s-au implicat activ în viața comunității.


GALERIE FOTO