25 martie: Proclamarea canonizării Sf. Ier. Iosif cel Milostiv și a Sf. Gheorghe Pelerinul


Proclamarea canonizării Sf. Ier. Iosif cel Milostiv și a Sf. Gheorghe Pelerinul va avea loc duminică 25 martie 2018, anunță doxologia.ro. Cei doi sfinți contemporani au fost canonizați de Sfântul Sinod în 5 octombrie 2017.

Sfinţii au următoarele date de prăznuire: Sf. Ier. Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei în 26 ianuarie, iar Sf. Gheorghe Pelerinul în 17 august.

Mai multe despre viața celor doi sfinți contemporani puteți citi aici.

Anul trecut a mai fost canonizat Cuviosul Pafnutie – Pârvu Zugravul (1657-1735). De asemenea, a fost aprobată înscrierea în Calendarul bisericesc al Bisericii Ortodoxe Române, începând cu anul 2018, a pomenirii Sfântului Cuvios Porfirie Cavsocalivitul în data de 2 decembrie.

În prima ședință din 2018, Sfântul Sinod al Bisericii noastre a hotărât înscrierea în calendarul Bisericii Ortodoxe Române, începând cu anul 2019, a pomenirii Sfintei Matrona de la Moscova, cu zi de prăznuire în data de 2 mai și a cinstirii Sfintei Icoane a Maicii Domnului – Siriaca de la Mănăstirea Ghighiu din Arhiepiscopia Bucureștilor în ziua praznicului Izvorului Tămăduirii.

Foto credit: Basilica.ro