Activitate socială pentru persoanele vârstnice, în cadrul Sectorului Social, cu ocazia zilei de 8 Martie


Joi, 8 martie 2018, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, Sectorul Social al Centrului Eparhial a organizat o activitate pentru un grup de persoane vârstnice.

Această activitate are ca scop sprijinirea persoanelor vârstnice pentru a-și menține statutul de membrii deplini și activi ai comunității, prin participarea la activități de socializare și petrecere a timpului liber.

Obiectivul acestor evenimente este insuflarea unei stări de bucurie în sufletele persoanelor vârstnice care se simt singure, conştientizarea de către copii a nevoii de iubire şi respect a persoanelor vârstnice, stimularea comunicării între generații, precum și ajutorarea persoanelor vârstnice care se află în situații vulnerabile.

În cadrul întâlnirii, copii de la Colegiul Tehnic Energetic „D. Hurmuzescu” din Deva, Corpul 2, sub îndrumarea doamnei profesoare Petronela Luncan, au venit să aducă o rază de soare vârstnicilor și au bucurat sufletul acestora cu cântece și flori, cu ocazia zilei de 8 martie.

Colaborarea între generații creată prin acest parteneriat a condus atât la dezvoltarea unor relaţii profesionale, cât şi personale, copiii fiind încântaţi de prezenţa vârstnicilor, iar aceștia se simt apreciaţi de cei tineri.


GALERIE FOTO