555 de ani de slujire în biserica din Roșcani

EPDH - 16.08.2015-10Duminică, 16 august 2015, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, după slujba Sfintei Liturghii săvârșită cu ocazia celui de-al doilea hram al bisericii, „Sfinții Martiri Brâncoveni”, un sobor de preoți a săvârșit slujba parastasului în care au fost pomeniți: ctitorii și ostenitorii, preoții, epitropii, paraclisierii, cântăreții, membrii consililor și comitetelor parohiale, dascălii și profesorii care și-au desfășurat activitatea de-a lungul vremii la școlile primară și generală din Roșcani.
Evenimentul este prilejuit de faptul că anul acesta se împlinesc 555 ani de atestare documentară a bisericii monument istoric și de cultură din Roșcani (1460).
În cuvântul său, delegatul Preasfințitului Părinte Gurie, Părintele Prof. dr. Florin Dobrei, Consilier cultural al Episcopiei Devei și Hunedoarei, le-a transmis participanților la eveniment binecuvântarea ierarhului, vorbindu-le apoi credincioșilor despre istoricul bisericii și principalele etape prin care a trecut în decursul celor 555 de ani locașul de cult.
La evenimentul comemorativ au participat, pe lângă părintele Consilier, părintele Silviu Teofil Bota de la parohia Ilia, părintele Emanuel Inișca de la parohia Dobra, părintele Florin Puf de la parohia Bătrâna, părintele diacon Corneliu Panțuru și părintele paroh Victor Șuiaga.


GALERIE FOTO