A doua Înviere la Catedrala Episcopală din Deva

A doua InviereAstăzi, 12 aprilie 2015, începând cu orele 11, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit, alături de un ales sobor de preoți și diaconi, slujba vecerniei din prima zi de Paști, cunoscută în popor ca A doua Înviere sau Învierea mică.

Vecernia din prima zi a Paștilor are o rânduială specială, punctul culminant al ei fiind citirea in douăsprezece limbi a Evangheliei în care Mântuitorul se arată prima dată ucenicilor Lui după Înviere. Citirea Evangheliei în mai multe limbi simbolizează universalitatea mesajului Bisericii și sugerează propovăduirea Cuvântului Dumnezeu tuturor neamurilor.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Gurie a mulțumit lui Dumnezeu pentru bucuria participării la Învierea Domnului nostru Iisus Hristos și a subliniat necesitatea actualizării și trăirii acestui eveniment minunat de fiecare creștin în parte. Însă bucuria acestui eveniment nu poate fi trăită fără asumarea în întregime a statutului de creștini, de credincioși următori și propovăduitori ai Domnului nostru Iisus Hristos, prin reiterarea în viața noastră a Praznicului minunat al Învierii în fiecare Sfântă Liturghie. Preasfinția Sa a amintit și de faptul că prin părtășia la viața Mântuitorului, prin asumarea Pătimirilor Sale și a Învierii, ne confirmăm statutul de fii ai lui Dumnezeu, devenind astfel candidați la viața cea veșnică întru Iisus Hristos, Domnul nostru.

La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte i-a binecuvântat pe toți credincioșii prezenți și le-a adresat salutul creștinesc „Hristos a înviat!”.

 HRISTOS A ÎNVIAT!GALERIE FOTO