A doua zi a Simpozionului „Credință – Unitate – Națiune” la Deva


Sâmbătă, 20 octombrie 2018, cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, la Centrul Eparhial din Deva au avut loc lucrările Simpozionului teologic-istoric cu caracter internațional „Credință – Unitate – Națiune”, care a debut în seara zilei precedente.

Lucrările s-au desfășurat pe trei secțiuni: „Credință – unitate – națiune în trecut și astăzi” dedicată istoriei bisericești, „Unitatea Bisericii reflectată în slujirea liturgică și în viața comunităților bisericești” – secțiune teologică, și „Comuniune și unitate în Anul Centenarului”, dedicată doctoranzilor teologi.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a mulțumit tuturor celor prezenți pentru participarea la această manifestare teologic-istorică.

Simpozionul „Credință – Unitate – Națiune a fost prilejuit de tematica anunțată pentru anul în curs, de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, drept „An omagial al unităţii de credinţă şi de Neam”, respectiv „An comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918”.


GALERIE FOTO