A început „Luna pentru viață 2018”. În 24 martie va avea loc a opta ediție națională a Marșului pentru viață

Luna pentru viață se va desfășura în perioada 1–31 martie 2018, în numeroase orașe din România și Republica Moldova, având ca punct culminant Marșul pentru viață (MPV), organizat sâmbătă, 24 martie 2018. Manifestările din această lună se desfășoară sub genericul „O lume pentru viață”, prin care este evidențiat faptul că din ce în ce mai mulți oameni din întreaga lume devin pro-viață.

„Din ce în ce mai mulți oameni devin pro-viață. Realitatea pe care o arată embriologia, bunul simț comun, valoarea veșnică și demnitatea mai înaltă decât orice din această lume pe care credința le recunoaște persoanei umane conving din ce în ce mai mulți oameni”, precizează comunicatul transmis de Asociația „Studenți pentru viață” (SPV).

Scopul evenimentelor din martie este de a atrage atenția că „Cel mai adesea, în spatele unui avort la cerere se află o dramă ignorată de cei din jur”.

„Criza de sarcină este extrem de dureroasă, iar ignoranța și nepăsarea celor din jur o fac și mai acută”, spune Alexandra Nadane, Președintele SPV.

În lume, Marșul pentru viață a fost organizat pentru prima dată în Washington D.C., în 22 ianuarie 1974. În România, prima dată a fost organizat la Timișoara, în 2008.

Numărul organizatorilor la nivelul României și Republicii Moldova a crescut de la an la an. După ce în 2013 MPV era organizat doar în 23 orașe din țară, în 2017 mișcarea a fost prezentă în 138 de orașe din România și 149 localități din Republica Moldova.


Citește și: Interviu | Alexandra Nadane despre Marşul pentru viaţă: Nu milităm pentru interzicerea avortului, ci pentru schimbarea inimilor oamenilor și forme practice de ajutor


În București, Marșul pentru viață 2018 „O lume pentru viață” este organizat de Asociația Studenți pentru viață și va avea loc sâmbătă, 24 martie.

Adunarea participanților se face la ora 11:00, în Parcul Unirii. La ora 12:00 se va pleca pe traseul Parcul Unirii – Parcul Tineretului.

Marșul este urmat de concertul „Live for Life” (Parcul Tineretului, intrarea Șincai, ora 13:00), susținut de Aurelian Temișan și formația Feedback Band.

Comunicatul SPV aici.

Foto credit: SPV