Ambasadorul Ucrainei în România, în vizită de prezentare la Patriarhia Română


În ziua de 1 martie 2018, la Reședința patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit în vizită de prezentare pe Excelenţa Sa Domnul Oleksandr Bankov, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Ucrainei în România.

Preafericitul Părinte Patriarh a apreciat bunele relații dintre cele două popoare și a exprimat dorința de a fi cultivate și aprofundate. În acest context, Părintele Patriarh a ilustrat unitatea duhovnicească dintre cele două țări prin exemplul sfinților Paisie Velicicovschi de la Neamț și Petru Movilă, Mitropolitul Kievului. Contribuția acestor sfinți la reînnoirea duhovnicească din timpul lor a constituit un răspuns spiritual la secularizarea occidentală inițiată de iluminism.

Patriarhul României a apreciat, de asemenea, importanța pelerinajelor organizate în Ucraina prin Agenția Basilica Travel, care îmbogățesc cunoașterea reciprocă dintre credincioșii celor două Biserici.

Domnul Oleksandr Bankov a mulțumit pentru primire și a subliniat bunele relații dintre cele două state vecine, apreciind faptul că minoritatea ucraineană din România se bucură de o bună conviețuire cu poporul român. În acest sens, un rol foarte important îl are Biserica Ortodoxă Română.

Domnia sa a amintit și dificultățile prin care Ucraina trece în această perioadă, atât pe plan politic, cât și bisericesc.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adresat doriri de sănătate şi succes domnului Ambasador al Ucrainei la București.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

Foto credit: Robert Nicolae/Basilica.ro