A patra seară a Canonului Mare în eparhia hunedoreană


La biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Hațeg, joi, 18 martie 2021, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit Pavecernița Mare. În rânduiala slujbei a fost citită ultima parte a Canonului Mare al Sfântului Andrei Criteanul.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul slujbei, Preasfinția Sa a vorbit despre iertarea aproapelui, aceasta fiind cea care umple sufletul de bucurie atunci când eliminăm supărările, lăsând ca în inima curățită de povara urii și a răutății să intre și să lucreze harul lui Dumnezeu.

În a patra seară a Canonului Mare Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a slujit la biserica „Sfânta Treime” din Petroșani.

La final, în cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre cântările Canonului Mare, ce ne readuc aminte de fiecare dată întâmplări și fapte din istoria neamului omenesc, arătându-ne că Dumnezeu nu s-a îndepărtat nici o clipă de om, ci în permanență și-a manifestat dragostea Sa cea nemărginită, culminând cu întruparea și învierea Fiului Său prin care l-a reașezat pe om în comuniune permanentă și veșnică cu Creatorul său.


GALERIE FOTO