Duminica Ortodoxiei la Catedrala Episcopală din Deva


În prima Duminică din Postul Mare – a Ortodoxiei, 21 martie 2021, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ierarh Vasile cel Mare împreună cu Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, alături de un sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către Corala „Sfântul Ierarh Nicolae” a Catedralei Episcopale, dirijată de către Părintele Daniel Balea.

Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei a fost citită de către Părintele paroh Dorel Ciolea.

La finalul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a vorbit despre cinstirea sfinților pe care îi avem reprezentați în icoane. Aceștia, deși au trăit în viața pământească ispite și încercări, au avut capacitatea de a-L pune pe Dumnezeu pe primul loc și, cerându-I ajutorul în toată vremea, au primit har pentru a birui toate neputințele.


GALERIE FOTO