A V-a duminică din Postul Mare. Preasfințitul Părinte Gurie a slujit la Schitul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” – Ardeu din județul Hunedoara


EPDH_01.04.2017_Slujire_piatra temelie_Schit Ardeu-22Duminică, 2 aprilie 2017, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit în paraclisul schitului Ardeu din județul Hunedoara, înconjurat fiind de către un ales sobor de preoți și diaconi.

Înainte de săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a sfințit paraclisul așezământului monahal, unde se vor săvârși sfintele slujbe până la ridicarea noii biserici de zid.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Gurie le-a vorbit credincioșilor despre viața Sfintei Maria Egipteanca, cea care ne oferă un model de întoarcere de la moarte la viața duhovnicească, prin pocăință sinceră și asceză continuă. De asemenea, Preasfinția Sa a evidențiat rolul deosebit al așezămintelor monahale în lumea de astăzi, ele fiind locuri de liniștire a sufletelor și cugetelor noastre și prilej de rugăciune curată și de trăire autentică în sânul Bisericii lui Hristos.

La momentul potrivit din timpul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a hirotesit întru protosinghel pe preacuviosul părinte Gherman, starețul schitului hunedorean, îndemnându-l astfel la sporirea lucrării sale jertfelnice spre ridicarea unui nou schit de călugări în eparhia hunedoreană.

După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, alături de soborul de preoți și diaconi, a săvârșit slujba punerii pietrei de temelie pentru noua biserică de zid a schitului, ce va avea ca hram „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”.

La final, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a oferit domnului Simion Meteșan, primarul comunei hunedorene Balșa, Crucea Episcopiei Devei și Hunedoarei pentru mireni. De asemenea, Preasfinția Sa a înmânat mai multe gramate de mulțumire celor care s-au implicat activ în lucrarea aceasta minunată de înființare a noului schit cu hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Cheile Ardeului.


GALERIE FOTO