Slujire arhierească la Schitul „Schimbarea la Față” – Măgura din județul Hunedoara


EPDH_01.04.2017_Slujire_calugarie_Schit Magura-12Sâmbătă, 1 aprilie 2017, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit în biserica „Schimbarea la Față” a Schitului Măgura din județul Hunedoara, înconjurat fiind de către un ales sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, le-a vorbit credincioșilor despre roadele cele duhovnicești ale smereniei, ascultării și pocăinței, pe care fiecare dintre noi trebuie să le practice ca virtuți spre dobândirea mântuirii sufletelor și dobândirea Împărăției celei veșnice. De asemenea, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți să rămână apropiați Bisericii lui Hristos, spre a deveni părtași la mărețul praznic al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

Bucuria participării la slujba Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii arhierești a fost încununată și de săvârșirea de către Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujbei tunderii în monahism a două surori din obștea schitului „Schimbarea la Față” – Măgura, monahiile Macaria și Maria.


GALERIE FOTO