Acțiunea socială „Bucuria lor este bucuria ta” în Parohia Ponor


Armata și Biserica au în comun un lucru important: amândouă își slujesc semenii. Misiunea Bisericii este de a-i îndruma pe oameni pe calea către Dumnezeu, iar misiunea Armatei este de a-i proteja şi apăra fizic pe oameni şi bunurile lor în lumea aceasta.

La acțiunea „Bucuria lor este bucuria ta” desfășurată în data de 22 decembrie 2020, au particiat un grup inimos de militari aparţinând Batalionului 53 Geniu „Scorilo” din Deva și, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, Părintele Sebastian Vândalac – Consilier Social la Centrul Eparhial din Deva. Aceștia au adus bucuria Nașterii Domnului în Parohia Ponor din comuna Pui sub formă de daruri – conținând alimente de bază și pachete cu dulciuri – unor copii din mediul rural, proveniți din familii defavorizate, aflați în situația de risc de abandon școlar și ai căror părinți au posibilități materiale reduse.

În plus, prin acest demers filantropic, s-a venit în ajutorul unor bătrâni bolnavi, izolaţi din sate de munte, care nu mai au nicio susținere din partea copiilor și a nepoților, cu un venit din care nu își permit achiziționarea hranei, medicamentelor și a lemnelor pentru a trece peste perioada de iarnă.

În numele credincioşilor din Parohia Ponor, cât şi al meu personal, mulţumim Batalionului 53 Geniu „Scorilo” din Deva prin reprezentanţii săi in frunte cu Domnul Căpitan Alin Lipsa, cât şi Părintelui Sebastian Vândalac – Consilier Social la Centrul Eparhial din Deva, pentru ajutorul şi bucuria pe care ne-au facut-o, atât nouă, dar mai ales acestor suflete care sunt semenii noştri.

Pr. Blentea Adinel-Cristinel – Parohia Ponor


GALERIE FOTO