Activități în cadrul Concursului Național Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului” desfășurate de parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Hunedoara III


Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, în parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” Hunedoara III, s-au desfășurat mai multe activități ale Proiectului Parohial „Bătrânețea-i cu povețe, tinerețea-i ca să-nvețe” din cadrul Concursului Național Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude Numele Domnului”.

Astfel, în perioada Postului Mare, în cadrul Atelierului de Muzică și Creație al parohiei s-au desfășurat atât activități catehetice, cu rolul de a sublinia respectul care îl datorăm persoanelor vârstnice, precum și importanța ocrotirii și ajutorării acestora , cât și activități artistice, prin care copiii au învățat pricesne și poezii având ca temă Sfintele Patimi precum și Jertfa Mântuitorului.

În data de 9 aprilie, cu ocazia praznicului Intrării Domnului în Ierusalim ,a fost organizat un concert de pricesne în fața bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Hunedoara la care au participat numeroși credincioși, aceștia bucurându-se de frumoasele pricesne interpretate cu emoție de copii.

În data de 23 aprilie a fost organizată o acțiune social-filantropică în cadrul Centrului de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Hunedoara. Copiii au adus multă bucurie persoanelor participante la această acțiune prin oferirea atât de lucrușoare și desene realizate în cadrul Atelierului de Creație, cât și de fructe și dulciuri.

Pe toată perioada desfășurării activităților din cadrul proiectului s-a remarcat bucuria și entuziasmul copiilor de a-și aduce aportul în atingerea obiectivelor acestui concurs , aceștia înțelegând că la baza credinței noastre stă relația de iubire și de comuniune a omului cu Dumnezeu și aproapele.

Coordonatorii proiectului: Dalia Albu – profesor de religie în cadrul Colegiului Economic „Emanuil Gojdu” din Hunedoara și Preot Valentin Crainic.

Pr. Valentin Crainic


GALERIE FOTO