Adormirea Maicii Domnului | Hramul Mănăstirii Groapa Seacă – Petrila Jieț


Sâmbătă, 15 august 2020, în ziua praznicului Adormirii Maicii Domnului, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit la Mănăstirea Groapa Seacă – Petrila Jieț, cu prilejul sărbătoririi hramului. Cu acest prilej, a sfințit pictura bisericii așezământului monahal, după care a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, la altarul de vară al mănăstirii.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfinția Sa a vorbit despre cea mai nobilă cinstire care se poate aduce Fecioarei Maria, aceea de a ne ruga cât mai mult – imitându-o pe Maica Domnului, care se ruga neîncetat pentru păcatele și neputințele semenilor – deoarece rugăciunea este mult mai eficientă decât orice critică sau vorbărie defăimătoare și prin rugăciune facem loc în sufletul nostru Duhului Sfânt.

La finalul slujbei, pentru implicarea în lucrările de pictare a bisericii și a celorlalte lucrări efectuate la așezământul monahal, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a înmânat mai multe acte de cinstire Preacuvioasei Maicii Starețe Pelaghia Butură, ctitorilor și binefăcătorilor mănăstirii.


GALERIE FOTO