Binecuvântare arhierească în filia Homorod-Joseni


Sâmbătă, 17 septembrie 2022, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din filia Homorod-Joseni a parohiei Homorod, Protopopiatul Orăștie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Înainte de începerea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a oficiat slujba de sfințire a lucrărilor de renovare efectuate la exteriorul locașului de cult.

În cuvântul de învățătură Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a explicat că Mântuitorul Iisus Hristos – Fiul lui Dumnezeu a venit în lume să ne arate calea pe care trebuie să o urmăm pentru a dobândi iertare de păcate și a fi reașezați în cinstea de fii a lui Dumnezeu.

La finalul Sfintei Liturghii a fost săvârșită slujba Parastasului pentru Părintele Episcop Gurie, primul arhipăstor al eparhiei hunedorene, și pentru ctitorii și binefăcătorii bisericii, trecuți la cele veșnice.

Pentru osteneala depusă în vederea renovării locașului de cult, Preotul paroh Ioan Sălăi a fost hirotesit sachelar, iar credincioșii implicați în restaurarea și înfrumusețarea bisericii au primit acte de cinstire.


GALERIE FOTO