Binecuvântare arhierească în parohia Grid


În Duminica a 14-a după Rusalii, 28 ianuarie 2024, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din parohia Grid, Protopopiatul Orăștie.

În cuvântul de învățătură, făcând referire la pericopa evanghelică a acestei Duminici – pilda nunții fiului de împărat, Preasfinția Sa a explicat că pentru a participa la Cina lui Hristos, la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, cu haina de nuntă curată, așa cum am primit-o în Taina Sfântului Botez, este necesară o practicare cu regularitate a Tainei Spovedaniei.

După Sfânta Liturghie au fost oficiate slujba Parastasului, fiind pomeniți Episcopul Gurie Georgiu și ctitorii lăcașului de cult, trecuți la Domnul, și slujba de sfințire a noii capele mortuare din localitate.

Pentru osteneala depusă în construcția și amenajarea capelei mortuare Preotul paroh Cristian Ciurea a fost hirotesit iconom, iar credincioșii implicați în aceste lucrări au primit acte de cinstire.


GALERIE FOTO