Binecuvântare arhierească în parohia Hărțăgani


Sâmbătă, 10 februarie 2024, în ziua pomenirii Sfântului Sfințit Mucenic Haralambie, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din parohia Hărțăgani, Protopopiatul Brad, împreună cu soborul de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost oferite de un grup din Corala preoțească „Sacerdotes” a Episcopiei Devei și Hunedoarei, condus de Preotul Daniel Balea. Soborul slujitor a oficiat și slujba Parastasului pentru Episcopul Gurie Georgiu, pentru preoții slujitori și pentru ctitorii bisericii trecuți la cele veșnice.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a vorbit despre Sfântul Ierarh Haralambie care, deși a trăit o viață îndelungată și a suferit mult, înfruntând multe primejdii până a primit cununa mucenicească, a rămas fidel și credincios slujirii lui Hristos, primind astfel darul facerii de minuni.

Pentru osteneala depusă în construirea și amenajarea noii capele mortuare din localitate Preotul paroh Constantin Petru Nae și credincioșii implicați în aceste lucrări au primit acte de cinstire.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată slujba de sfințire a capelei mortuare.


GALERIE FOTO