Binecuvântare arhierească pentru credincioșii parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Peștișu Mare


EPDH - 18.09.2016 - Slujire Pestisu Mare - Botez Miricescu 4-22Duminică, 18 septembrie 2016, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a parohiei Peștișu Mare din protopopiatul Deva, județul Hunedoara. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat fiind de către un ales sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit în această dumninică, de după Înălțarea Sfintei Cruci, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a accentuat rolul Crucii în viața dreptmăritorilor creștini și importanța asumării acesteia în urmarea Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Crucea, mai demult mijloc de tortură și de pedeapsă, a fost convertită prin jertfa Mântuitorului, prin care s-a biruit păcatul și moartea și ni s-au deschis nouă, tuturor, ușile Raiului. De asemenea, Preasfințitul Părinte Gurie i-a îndemnat pe numeroșii credincioși prezenți să acorde o aleasă atenție asumării Crucii în viața lor duhovnicească, darurile date de Dumnezeu celor ce-L urmează cu credință și cu dragoste fiind nemăsurate, cei ocrotiți de puterea Crucii lui Hristos devenind candidați ai Împărăției Cerurilor și fii ai lui Dumnezeu după har.

La momentul potrivit din timpul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a săvârșit hirotonia întru diacon a tânărului teolog Alexandru Popa, cel care va sluji Bisericii lui Hristos în Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae și Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva.

La finalul Sfintei Liturghii, preacucernicul părinte paroh Gabriel Miricescu, consilier juridic în cadrul Episcopiei Devei și a Hunedoarei, a mulțumit atât Preasfințitului Părinte Episcop Gurie, pentru bucuria prilejuită de liturghisirea în mijlocul parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Peștișu Mare, cât și tuturor celorlalți părinți slujitori și credincioși care au participat la acest moment festiv din viața comunității.


GALERIE FOTO