Binecuvântare de lucrări la biserica „Sf. Ierarh Nicolae” din localitatea Sohodol


EPDH_13.08.2017_Slujire Sohodol-7În Duminica a X-a după Rusalii, 13 august 2017, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a oficiat slujba binecuvântării de lucrări la biserica „Sf. Ierarh Nicolae” a filiei Sohodol, din cadrul parohiei Lelese, protopopiatul Deva, județul Hunedoara, după care a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de către un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, făcând referire la pericopa evanghelică citită în cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a vorbit despre importanța credinței în rugăciunile noastre către Dumnezeu, credință care ar trebui să se asemene cu cea a tatălui lunaticului pe care Mântuitorul Iisus Hristos l-a vindecat. De asemenea, ierarhul hunedorean a amintit importanța lăcașului de cult în viața unei comunități creștine, dar și a slujbelor săvârșite în acesta de către preot împreună cu credincioșii săi.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a înmânat mai multe acte de cinstire, atât preotului paroh Gheorghe – Mircea Vlad, cât și credincioșilor implicați mai activ la înfrumusețarea bisericii.


GALERIE FOTO